De Avonturen van Bas de Monteur bij Klasse Klassiek – Deel 1

De meesten van jullie kennen mij wel van mijn projecten (bolhoedje, 450 SEL 6.9, W123 230TE en de Deutz F2l514) maar ik ben een nieuw groot project begonnen :grin:.

Ik krijg bij Klasse Klassiek de kans om van mijn hobby mijn werk te maken en ben vanaf volgende week parttime in dienst als plaatwerker. Ik heb er onwijs veel zin in en zeker om alle plannen te realiseren die we besproken hebben. ik zal in dit topic alle werkzaamheden die in de werkplaats gebeuren en de projecten zo veel mogelijk bijhouden. en er gaat heel wat gebeuren :lol: volgende week meer informatie en foto’s.

mvg Bas Bouckaert

05 mei 2018

Inmiddels heb ik een aantal dagen gewerkt bij klasse klassiek en ik heb mij prima vermaakt. Er stond een schuifdeur van een vw t2 klaar voor mij met een roestig randje. maar gelukkig waren er reparatiedelen bij met een goede pasvorm dus de slijptol maar in deur.

Avonturen van een Monteur 1_1

Allereerst heb ik het rotte binnendeel eruit geslepen en het nieuwe paneel pasgemaakt en vastgehecht toen die goed zat heb ik de buitenplaat afgeslepen, de nieuwe pasgemaakt en geplaatst wel met lasprimer er tussen natuurlijk. de felsrand heb ik met hamer en dolly weer omgeslagen. dan de lasnaden afslijpen en weer een deur gered. :grin:

Dan zijn we ook nog bezig met een groot project, een W124 station met 2.1 miljoen km op de teller :-o en dat is dan ook wel aan de auto af te lezen, de carrosserie heeft behoorlijk wat roestschade mede door slechte reparatie in het verleden. ik zal volgende week eens wat foto’s van de auto maken maar ik ben nu aan de rechter voorkant bezig bij de koplamp is het weer hersteld. en onder de accubak zat een gapend gat en dat was een hele klus om te herstellen want daar in die hoek komen zo’n 4 a 5 platen bij elkaar en dat moet allemaal op een bepaalde volgorde hersteld worden anders kan je er niet meer bij. maar het is weer klaar volgende week nog veel meer gaten dichten :grin: wel een heel mooi project om te doen.

Avonturen van een Monteur 1_5 Klasse Klassiek

En nog een groot project is de werkplaats, magazijn en ontvangstruimte opruimen en opfrissen want ik kan best wel zeggen toen ik voor het eerst binnenkwam in het bedrijf dat ik schrok van de troep en chaos in het bedrijf. maar na een goed gesprek waar ook de bereidwilligheid bleek om te veranderen zag ik het wel zitten om het bedrijf een nieuwe start te geven. het zal zeker tijd kosten maar er is echt wat moois van te maken en we zijn al op de goede weg.

Avonturen van een Monteur 1_4 Klasse Klassiek

Er is al veel rommel verdwenen uit de werkplaats en ik heb al een paar kilo vuil van de vloer gehaald.

Avonturen van een Monteur_ Klasse Klassiek

Waar ik wel al serieus heb opgeruimd is de plaatwerkhoek, onder de werkbank heb ik alle bakken uitgezocht en het meeste kon weg, de hoek heb ik leeggehaald, stelling geplaatst en de bruikbare delen uitgezocht, vloer en werkplaatspers schoongemaakt met remreiniger want zo’n laag stof lag er overal. het begin is er :handgestures-thumbup: een schone werkplaats werkt veel fijner, volgende week weer verder met lassen en opruimen.

Avonturen van een Monteur 1_6 Klasse Klassiek

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie?

NEEM CONTACT MET ONS OP!